torsdag 9. februar 2012

Besøk av Ulf Myrvold

Igår, onsdag 8 februar, hadde vi besøk av naturfotograf Ulf Myrvold.
Han hadde et foredrag for oss hvor han viste oss mange av bildene sine, samt en video han har laget. Han driver både med fotografering og film, og jobber for NRK.
I NRK jobber han i naturredaksjonen og er med i programmet "Ut i naturen". Fra Denne siden kan man se episodene fra programmet på nett-tv.

Det vi lærte av Ulf var åssen man kan få bra bilder ved å gå ut i fra bra bildevinkler. Bildene han brukte som eksempler, var bilder han hadde tatt selv, og der viste han oss dårlige og bra eksempler på hvordan vinkel vi kunne ta bilder i, og hvor mange forskjellig bilder man kan få ved å snu litt på kameraet.
Han brukte veldig mye "Det gylne snitt"



Disse to bildene viser "det gylne snitt", og er tatt fra denne siden.  Om bildet er innenfor det gylne snitt, vil du få et mye bedre bilde.


Vi fikk også se en film han hadde vært med på å lage. Oppgaven var å lage en film om tusenårs eika. Når man lager en sånn film om et tre, kan man aldri planlegge hva som skjer, siden alt er naturen er så forutsigbar.
Eika står i sørnorge og her er et bilde som er tatt fra denne siden.
                     



Når de lagde denne filmen hadde de kameraer som stor på stativer som kunne løftes opp og kjøres treet, slik at de fikk se hva som skjedde i alle vinkler. Det var selvfølgelig mange fugler og småkryp som levde rundt dette treet.
Denne eika blir kaldt for Mollestadeika og er over 100 år gammel. De brukte en vår og en høst på å lage denne filmen, og hvis dere vil se den ligger det en link her.

1 kommentar:

  1. Et meget godt blogginnlegg. Du har noen faglige refleksjoner, men ikke vær redd for å komme med mer utdypende faglige refleksjoner her.

    SvarSlett